Træk stikket fra hverdagsræset, når der er tid

Travl børnefamilie med fart på hverdagen? For mange børnefamilier er der utrolig høj fart på dagligdagen, og man har med børn i huset sjældent et øjebliks ro. Det skal gå stærkt, når børnene skal i tøjet, når der skal smøres madpakker, når dagligdagen skal rulle, når de skal sendes i børnehave og skole, og når arbejdet og par-livet skal plejes og passes ved siden af. Har du mulighed for det, er det derfor en god ide at trække stikket, når det kan lade sig gøre: Så du både passer på dig selv, mens du samtidig sørger for at være den bedste forældre og kæreste, når du er sammen med din familie. 

Husk dig selv

Det er vigtigt at tage sig tid til sig selv, når man kører i overhalingsbanen normalt. Mange føler nemlig utrolig stor stress, når man skal have alle de løse ender til at hænge sammen, og når man skal jonglere madpakker, lektielæsning, parforhold og selvpleje, kan det være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor er det nødvendigt at træde et skridt væk fra hverdagskaosset, så man igen kan se klart. Det gør du blandt ved at huske dig selv i kapløbet. Du er ikke en dårlig mor eller far, hvis du sætter dig ned i et kort sekund og nyder, at du ikke skal forholde dig til noget – tværtimod. Livet skal ikke være en lang tur i trædemøllen, men derimod noget vi prøver at huske at nyde, mens vi er her. Har du en halv time, så prioritér at du bare er dig – sæt dig i massagestolen med benene oppe, tag et varmt bad, læs dit yndlingsmagasin eller tag en velfortjent lur. Du fortjener det, og det skader ikke nogen.

Du er et bedre menneske, når du har dig selv med

Mange tror fejlagtigt, at de skal nå det hele på den halve tid, og at du er fremragende, hvis de når alt på to do-listen – men sådan hænger det ikke sammen i virkeligheden. Tværtimod. Det er vigtigt, at du giver dig tid til at have dig selv med, for ingen mennesker er perfekte og ingen forældre er fejlfri. Man glemmer hurtigt, at det er okay at slappe af, at sige nej og at prioriterer sig selv – men det er et faktum, at du er bedre forælder og et bedre menneske, hvis du ikke er fyldt til randen med stress og uro indeni. Så træk vejret og vær’ en god forælder på den måde.